Woning

Als je een woning wil verkopen, is het van belang dat je goede foto’s hebt. Vaak genoeg zien we vage, scheve of zelfs wazige foto’s waardoor eventuele kopers totaal geen goed beeld kunnen krijgen van hoe de woning werkelijk is, waardoor ze afgeschrikt worden en verder zoeken.

Wat doet een fotograaf van een woning?

Een fotograaf die langs komt om de foto’s van een woning te maken, zal uiteraard foto’s maken. Maar daarnaast doet hij of zij meer dan dat. Denk alleen al aan de hoeveelheid tijd die hij of zij kwijt zal zijn aan de nabewerking, om te zorgen dat de foto’s goed overkomen en er mooi uit zien.

Verder zorgt de fotograaf dat de mooiste aspecten van de woning goed uit de verf komen, en de foto’s dus uiteindelijk een goede representatie worden van de woning zelf. Alleen met die insteek zullen de kopers een goed beeld van de woning krijgen. Wanneer de fotograaf immers enkel de mooiste aspecten van het huis op de foto zet zullen de kopers zich bedrogen voelen en afdruipen, en als enkel de lelijke aspecten worden gefotografeerd zullen de geĂ¯nteresseerden niet eens de moeite nemen om langs te komen.

Uiteraard kun je een fotograaf wel aanwijzingen geven over de foto’s die hij of zij maakt. Je kent zelf immers je huis door en door, en weet wat er leuk uit ziet en unieke aspecten zijn. Laat echter de eindregie in handen van de fotograaf, hij of zij weet wat de mooiste plaatjes worden.

Wat kost een fotograaf van een woning?

Het maken van foto’s van een woning kost doorgaans rond de €300. Je krijgt hiervoor circa 20 foto’s inclusief nabewerking, maar zult uiteraard geen perfecte kwaliteit mogen verwachten. Er zijn aanbieders die het al voor de helft van de genoemde prijs doen, maar ook aanbieders die viermaal zo veel vragen. Het is zeker bij fotografen lang niet altijd zo dat goedkoper slechter is dan duurder, dus laat je vooral leiden door portfolio’s, en niet enkel door de hoogte van de prijs.

Een specialist inhuren

Het is verstandig om te kiezen voor een professionele fotograaf die je goed kan helpen met je opdracht. Door het aanbod in je regio te vergelijken, maar ook de portfolio van fotografen te vergelijken kun je een betere keuze maken. Met onze offerte service kom je vrijblijvend in contact met fotografen. Vergelijk gratis het aanbod en bespaar op de kosten.

Bekijk deze fotograaf pagina’s:

> Kosten fotograaf
> Begrafenis
> Feest
> Fotograaf op locatie
> Trouwdag
> Fotoshoot
> Offertes