Kosten trouwfotograaf

Een trouwdag is, als het goed is, de mooiste dag van je leven en van het leven van je partner. Reden temeer om die dag zo goed als mogelijk vast te leggen om er nog vaak naar terug te kijken.

Welke diverse soorten trouwfotografen zijn er?

Als je op zoek bent naar een trouwfotograaf zal er altijd wel iemand in je omgeving zijn die aanbiedt gratis of voor weinig de foto’s te verzorgen. Vaak gaat het dan om een oom of tante met een redelijke camera en die denkt dat hij of zij de kwaliteiten beschikt om de foto’s te verzorgen.

Let hierbij op dat de kwaliteit wellicht minder is dan wanneer je een professionele trouwfotograaf inhuurt. Dat is niet verwonderlijk; de prijs is immers fors lager, dus zou je ook minder moeten verwachten.

Een andere soort trouwfotograaf is de professionele trouwfotograaf die het fotograferen als volledige baan heeft. Vaak gaat het om ZZP’ers die dus een fors aantal bruiloften per maand moeten vastleggen om een goed salaris te kunnen verdienen, waardoor de kosten logischerwijs ook hoog kunnen zijn.

Wat kost een gemiddelde trouwfotograaf?

Een gemiddeld kostenplaatje voor een trouwfotograaf is lastig te geven. Bij resultaatgerichte klussen als het opknappen van een badkamer of het plaatsen van een nieuw toilet kun je doorgaans voor een van de goedkopere aanbieders kiezen, en weet je zeker dat het werk goed zal worden uitgevoerd. Mocht dat desondanks niet het geval blijken te zijn, dan kun je het werk altijd nog laten restaureren en opnieuw laten doen.

Bij een trouwerij is dat niet het geval. Elke trouwfotograaf zal andere foto’s maken, en dat zie je pas achteraf. Je hebt niet de mogelijkheid om je tijdens de trouwerij met de fotograaf te bemoeien, te controleren of de foto’s wel naar je zin zijn, en als je ontevreden bent de foto’s opnieuw te laten maken.

Daarom is het zaak een goede fotograaf uit te kiezen, en je niet in eerste instantie door de prijs te laten leiden. De gemiddelde kosten liggen tussen enkele honderden euro’s en enkele duizenden euro’s, waardoor er echt voor elk budget wel een trouwfotograaf te vinden is. Het is dus zaak om voor jouw situatie de ideale trouwfotograaf te vinden, en niet simpelweg maar de goedkoopste of eerste de beste fotograaf te kiezen.

Overigens rekenen sommige fotografen nog bijkomende kosten als er bijvoorbeeld meerdere foto’s bewerkt moeten worden, een album moet worden gemaakt, de foto’s allemaal geleverd moeten worden, enzovoorts. De prijs kan daardoor fors oplopen, dus houd daar vooraf rekening mee en zorg voor duidelijke afspraken.

Een specialist inhuren

Het is verstandig om te kiezen voor een professionele fotograaf die je goed kan helpen met je opdracht. Door het aanbod in je regio te vergelijken, maar ook de portfolio van verschillende fotografen te vergelijken kun je een betere keuze maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met erkende bedrijven in je regio. Vergelijk gratis het aanbod en bespaar op de fotograaf kosten.

Bekijk ook deze fotograaf pagina’s:

> Kosten fotograaf
> Kosten fotograaf bruiloft
> Kosten fotograaf feest
> Kosten fotograaf per uur
> Kosten fotograaf trouwdag
> Kosten fotoshoot
> Vrijblijvend advies