Kosten per uur

Als je een fotograaf wil inhuren voor een shoot van bijvoorbeeld 4 uurtjes, ga je er vanuit dat dat je 4 uurtjes kost, maal het uurloon van de fotograaf. Het uurloon zal wel iets van vier tientjes zijn, dus totaal moet het wel te doen zijn voor € 150. Toch?

Wat doet een fotograaf zoal?

Een fotograaf kan natuurlijk foto’s maken van een trouwerij. Dat is dan ook de meest uitgevoerde werkzaamheid onder fotografen. Behalve trouwerijen maakt een fotograaf ook foto’s van andere feesten; te denken valt aan familiedagen en reünies, maar ook aan begrafenissen, foto’s van woningen voor de verkoop, fotoshoots, enzovoorts. Een fotograaf is dus multi-inzetbaar.

Het verschilt per fotograaf waar deze goed in is en wat zijn of haar vakgebied is. Niet elke fotograaf zal bijvoorbeeld fotoshoots doen en ook niet elke fotograaf zal trouwfoto’s maken. Bovendien is het fotograferen van mensen, het maken van portretten, een heel ander tak van sport dan bijvoorbeeld het maken van foto’s van huizen. Je kunt dus het beste bij de fotograaf navragen wat zijn of haar expertise is, en voor wat voor soort foto’s je er terecht kunt.

Wat kost het inhuren van een fotograaf per uur?

Een fotograaf doet meer dan enkel op de zelfontspanner klikken. Hij moet allereerst al de nodige expertise hebben om goede foto’s te kunnen maken, maar verder vooral ook een goede camera hebben, een auto om alle apparatuur te kunnen vervoeren, een verzekering, een goede computer met dure software, en ga zo maar door. Kortom; er komen nog erg veel kosten bij kijken. Bovendien is de fotograaf ook nog bezig met de nabewerking van de gemaakte foto’s.

Een gemiddeld uurloon zal rond de € 80 liggen, maar er zijn grote verschillen in dat uurloon. Laat je dus niet vooral leiden door het uurloon van de fotograaf, maar let vooral op de kwaliteit, afgaande op het portfolio.

Een specialist inhuren

Het is verstandig om te kiezen voor een professionele fotograaf die je goed kan helpen met je opdracht. Door het aanbod in je regio te vergelijken, maar ook de portfolio van verschillende fotografen te vergelijken kun je een betere keuze maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met erkende bedrijven in je regio. Vergelijk gratis het aanbod en bespaar op de fotograaf kosten.

Bekijk ook deze fotograaf pagina’s:

> Kosten fotograaf
> Kosten fotograaf begrafenis
> Kosten fotograaf bruiloft
> Kosten fotograaf feest
> Kosten fotograaf op locatie
> Kosten fotograaf trouwdag
> Kosten fotograaf woning
> Kosten fotoshoot
> Kosten trouwfotograaf
> Vrijblijvend advies