Op locatie

Soms heb je behoefte aan een fotograaf op locatie. Denk daarbij vooral aan het vastleggen van een bruiloft, maar je kunt voor meerdere zaken een fotograaf op laten draven.

Wat doet een fotograaf op locatie zoal?

Als je het hebt over een fotograaf op locatie, zal iedereen onvrijwillig direct denken aan een trouwfotograaf. Dat kan natuurlijk, maar er zijn meer situaties te bedenken waarbij een fotograaf gewenst kan zijn. Denk hierbij aan het maken van foto’s van je woning voor bijvoorbeeld de verkoop, het fotograferen van een groot feest, bijvoorbeeld een jubileum, het doen van een fotoshoot of het maken van foto’s op een begrafenis.

Kortom; een fotograaf op locatie is voor tal van zaken inzetbaar. Je kunt altijd een fotograaf benaderen met je specifieke vraag en vragen of hij of zij deze opdracht uit kan voeren. Je weet dan ook direct wat de exacte kosten worden als je daar om vraagt.

Wat kost een doorsnee fotograaf op locatie?

Je verwacht misschien een uurloon als je een fotograaf op locatie wil inhuren, maar dat is niet zonder meer het geval. Een fotograaf is namelijk meer dan enkel het drukken op een knopje van de camera, maar het gaat daarnaast ook om het bewerken van de foto’s en het klaarmaken voor bijvoorbeeld print.

Het gaat vooral om de expertise, en daar betaal je dan ook voor. Als je denkt dat iemand een uur foto’s komt maken en dat dus niet meer dan enkele tientjes hoeft te kosten, dan zit je er naast. Behalve het maken van die foto’s moet de fotograaf immers ook op de gewenste locatie zien te komen, moet er überhaupt al een camera van duizenden euro’s worden aangeschaft, moet er een goede computer en dure software aangeschaft worden, enzovoorts, enzovoorts. De kosten voor een goede fotograaf zijn dus vrij hoog, en liggen vaak rond de € 80 per uur dat er gefotografeerd wordt. Uiteraard verschillen die tarieven behoorlijk tussen diverse niveaus van kwaliteit en afwerking.

Vergeet vooral niet om voor de fotograaf met de opdracht begint, duidelijke afspraken te maken over de taken van de fotograaf en de te betalen prijs. Op die manier kom je achteraf niet voor verrassingen te staan, en weet je zeker dat de fotograaf doet wat jij wil. Laat echter de touwtjes in handen van de fotograaf zelf. Hij of zij weet het beste wat mooie plaatjes oplevert. Zorg dan dus ook dat de fotograaf alle vrijheid heeft, en niet gehinderd wordt door ooms, tantes en andere gasten die ook foto’s willen maken van de plechtigheid.

Een specialist inhuren

Het is verstandig om te kiezen voor een fotograaf die je goed kan helpen met je opdracht. Door het aanbod in je regio te vergelijken, maar ook de portfolio van verschillende fotografen te vergelijken kun je een betere keuze maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met erkende bedrijven in je regio. Vergelijk gratis het aanbod en bespaar op de fotograaf kosten.

Bekijk ook deze fotograaf pagina’s:

> Kosten fotograaf
> Kosten fotograaf begrafenis
> Kosten fotograaf bruiloft
> Kosten fotograaf feest
> Kosten fotograaf per uur
> Kosten fotograaf trouwdag
> Kosten fotograaf woning
> Kosten fotoshoot
> Kosten trouwfotograaf
> Vrijblijvend advies