Fotoshoot

Een fotoshoot kan een leuke herinnering opleveren voor later. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een fotoshoot met je vriend of vriendin, partner, of pasgeboren baby.

Wat kost een gemiddelde fotoshoot?

De prijzen voor een fotoshoot verschillen behoorlijk. Er zijn fotografen waarbij je al voor € 50 per persoon per uur een fotoshoot kunt uitvoeren. Je betaalt dan voor een shoot van één uur, en krijgt dan een DVD thuisgestuurd met daarop alle (onbewerkte) foto’s, vaak gaat het dan om zo’n 60 foto’s. De prijzen lopen behoorlijk op; zo zijn er fotografen die € 250 rekenen voor een shoot van een uur, en daarbij 5 foto’s digitaal bewerken en deze aanleveren. Een gemiddelde prijs valt er dus niet echt te noemen.

Waar moet je bij een fotoshoot op letten?

Het belangrijkste bij een fotoshoot is niet alleen de prijs, maar eigenlijk vooral het portfolio van de fotograaf. Een fotograaf kan heel goedkoop zijn, maar als je achteraf niet tevreden bent over de foto’s zul je er weinig aan hebben. De meerwaarde van een fotoshoot is er dan niet echt.

Probeer dus vooral op het portfolio van de fotograaf te letten. In het portfolio kun je zien wat voor foto’s de fotograaf eerder al gemaakt heeft, en dus zelf bekijken of dit naar je zin is. Zoek gewoon net zo lang door tot je een fotograaf hebt gevonden die een portfolio heeft dat je aanspreekt en waarbij je de prijs in orde vindt.

Een specialist inhuren

Het is verstandig om te kiezen voor een professionele fotograaf die je goed kan helpen met je opdracht. Door het aanbod in je regio te vergelijken, maar ook de portfolio van verschillende fotografen te vergelijken kun je een betere keuze maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met erkende bedrijven in je regio. Vergelijk gratis het aanbod en bespaar op de fotograaf kosten.

Bekijk ook deze fotograaf pagina’s:

> Kosten fotograaf
> Kosten fotograaf begrafenis
> Kosten fotograaf bruiloft
> Kosten fotograaf feest
> Kosten fotograaf op locatie
> Kosten fotograaf per uur
> Kosten fotograaf trouwdag
> Kosten fotograaf woning
> Kosten trouwfotograaf
> Vrijblijvend advies