Feest

Als je een groot feest geeft, kun je er voor kiezen om er een fotograaf bij te laten komen. Op deze manier zul je ook achteraf nog kunnen nagenieten van een prachtig feest. Het probleem is alleen dat het lastig is in te schatten of een fotograaf een goede fotograaf is. Dat is belangrijk om achteraf niet teleurgesteld te worden.

Wat is een goede fotograaf?

Het is lastig om aan te geven waar je op moet letten als je een fotograaf kiest. Iedereen heeft weer een andere smaak en een andere voorkeur. Het belangrijkste is dat de stijl van de fotograaf je aan staat. Let hierbij dus vooral op het portfolio van de fotograaf, en in mindere mate op de prijs. Goedkoop is immers in het vak van de fotografie vaak duurkoop.

Zorg ook dat je je niet laat verleiden om door een bekende van je de foto’s te laten maken. Dit kan soms aantrekkelijk zijn en helemaal niet erg zijn als het om een gewoon feest gaat, maar als het echt om een feest gaat waar je zeker van wil weten dat je er achteraf goede foto’s van hebt, zul je het beter kunnen uitbesteden aan een expert. Je hebt dan de garantie dat de foto’s goed worden; het feest kun je niet even opnieuw laten beginnen om de foto’s opnieuw te laten maken.

Wat kost een doorsnee fotograaf?

Een fotograaf is behalve het maken van foto’s ook een lange tijd bezig met het nabewerken van foto’s. De foto’s worden dan klaar gemaakt voor distributie, bijvoorbeeld om op een website gezet te worden of om ze te laten afdrukken.

Je betaalt dus niet enkel voor de tijd die een fotograaf bezig is met het maken van de foto’s, maar ook voor de genoemde bewerktijd. Om toch een gemiddelde te geven kun je uitgaan van zo’n € 80 per uur, maar zoals gezegd kan die prijs behoorlijk per fotograaf verschillen. Let wel op dat je voor het weggeven van de opdracht een totaalprijs vraagt. Op die manier kom je achteraf niet voor verrassingen te staan als plots blijkt dat er nog tal van kosten bij komen als reiskosten, kosten voor het bewerken van de foto’s, kosten om de foto’s naar jou over te sturen, enzovoorts.

Een specialist inhuren

Het is verstandig om te kiezen voor een professionele fotograaf die je goed kan helpen met je opdracht. Door het aanbod in je regio te vergelijken, maar ook de portfolio van fotografen te vergelijken kun je een betere keuze maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met erkende bedrijven in je regio. Vergelijk gratis het aanbod en bespaar op de fotograaf kosten.

Bekijk ook deze fotograaf pagina’s:

> Kosten fotograaf
> Kosten fotograaf begrafenis
> Kosten fotograaf bruiloft
> Kosten fotograaf op locatie
> Kosten fotograaf per uur
> Kosten fotograaf trouwdag
> Kosten fotograaf woning
> Kosten fotoshoot
> Kosten trouwfotograaf
> Vrijblijvend advies