Bruiloft

Bij een bruiloft hoort natuurlijk een fotograaf. Deze, als het goed is mooiste, dag van je leven moet natuurlijk vastgelegd worden. Goed vastgelegd worden, en daar zit dan ook direct het knelpunt. Hoe weet je wat een goede fotograaf is en wat betaal je daarvoor?

Wat is een goede fotograaf?

Het verschilt van persoon tot persoon wat iemand een goede fotograaf vindt. Wat de ene persoon prachtig vindt, vindt de ander niets aan. Het is belangrijk hierin een goede middenweg te vinden, maar uiteraard bovenal een fotograaf te vinden die het naar jouw mening goed doet.

Als er een trouwerij aanstaande is, zullen er vaak diverse personen zijn die aanbieden de foto’s van de bruiloft te verzorgen. Vaak gaat het dan om bekenden van de bruid en / of bruidegom. Het is aanlokkelijk om hier ja op te antwoorden en zo een goedkope fotograaf te hebben, maar dat is lang niet altijd verstandig.

Een bruiloft is achteraf niet over te doen, dus als blijkt dat je gratis fotograaf het toch niet helemaal naar jouw wensen heeft gedaan, valt daar achteraf vrijwel niets meer aan te veranderen.
Een goede fotograaf is dus meer dan enkel een laag prijskaartje. Let hierbij vooral op het portfolio van de fotograaf; hierin kun je zien wat de fotograaf op vorige trouwerijen heeft vastgelegd, en kun je zelf een fotograaf naar je wensen uitzoeken.

Wat kost een doorsnee trouwfotograaf?

Een fotograaf kost doorgaans iets tussen enkele honderden en enkele duizenden euro’s. Dat is een vrij vaag bedrag, maar dat is niet veel specifieker te maken. Het hangt namelijk compleet af van wat je wil. Wil je dat de fotograaf de hele dag aanwezig is, dus van het klaarmaken bij de kapper tot de eerste dans, dan is dat uiteraard duurder dan wanneer de fotograaf enkel bij de plechtigheid zelf, het geven van het jawoord aanwezig is.

Ook hangt het er vanaf wat je precies wil. Wil je uiteindelijk alle foto’s op de hoogste resolutie hebben, bewerkt en al, of neem je genoegen met één of twee bewerkte foto’s?
Let goed op dat je vooraf duidelijke afspraken maakt over wat je precies wil. Achteraf valt er niet veel meer te wijzigen.

Een specialist inhuren

Het is verstandig om te kiezen voor een professionele fotograaf die je goed kan helpen met je opdracht. Door het aanbod in je regio te vergelijken, maar ook de portfolio van verschillende fotografen te vergelijken kun je een betere keuze maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met erkende bedrijven in je regio. Vergelijk gratis het aanbod en bespaar op de fotograaf kosten.

Bekijk ook deze fotograaf pagina’s:

> Kosten fotograaf
> Kosten fotograaf begrafenis
> Kosten fotograaf feest
> Kosten fotograaf op locatie
> Kosten fotograaf per uur
> Kosten fotograaf trouwdag
> Kosten fotograaf woning
> Kosten fotoshoot
> Kosten trouwfotograaf
> Vrijblijvend advies