Begrafenis

Sommige mensen kiezen ervoor om een begrafenis op foto te laten vastleggen. Vooral als iemand om wat voor reden dan ook niet bij een begrafenis aanwezig kan zijn, kan het goed zijn om achteraf de foto’s te hebben.

Wat is een goede fotograaf?

Vaak komt een begrafenis onverwachts, en heb je weinig tijd om een goede fotograaf te vinden. Bovendien is lang niet elke fotograaf bereid om op begrafenissen te fotograferen. Houd hier dus rekening mee.

Laat je verder vooral leiden door het portfolio van de fotograaf. Hierin vind je de eerder gemaakte reportages, en kun je uitzoeken welke fotograaf aan je eisen en wensen voldoet. Laat je in mindere mate leiden door de kosten van de fotograaf; goedkoop is immers vaak duurkoop in dit vakgebied. Bovendien is de plechtigheid niet opnieuw te beleven, en is het dus noodzaak om een goede fotograaf te kiezen.

Wat kost een gemiddelde fotograaf?

Een fotograaf zal gemiddeld zo’n € 80 per uur kosten, waarbij de tijd voor nabewerking uiteraard ook meegerekend moet worden. Bovendien kan dat bedrag behoorlijk per fotograaf verschillen. Vraag dus vooraf even wat de totale kosten voor de hele opdracht worden, daar heb je veel meer aan dan een uurloon.

Laat je zoals gezegd niet enkel leiden door het uurloon. Bekijk echter het portfolio, vraag een totaalprijs voor de opdracht, en bedenk of je dat er voor over hebt. Op die manier krijg je een eerlijke vergelijking; je kunt iemand die net een jaar bezig is en geen goede camera heeft totaal niet vergelijken met iemand die 20 jaar ervaring heeft en met drie camera’s en vijf objectieven komt opdraven.

Een specialist inhuren

Het is verstandig om te kiezen voor een professionele fotograaf die je goed kan helpen met je opdracht. Door het aanbod in je regio te vergelijken, maar ook de portfolio van verschillende fotografen te vergelijken kun je een betere keuze maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met erkende bedrijven in je regio. Vergelijk gratis het aanbod en bespaar op de fotograaf kosten.

Bekijk ook deze fotograaf pagina’s:

> Kosten fotograaf
> Kosten fotograaf bruiloft
> Kosten fotograaf feest
> Kosten fotograaf op locatie
> Kosten fotograaf per uur
> Kosten fotograaf trouwdag
> Kosten fotograaf woning
> Kosten fotoshoot
> Kosten trouwfotograaf
> Vrijblijvend advies